Pengeluar pengering beku, pembekal, harga kilang murah untuk dijual - KEMOLO The best manufacturer of freeze dryer

+8615380024001

Syarikat mesin lyophilization sayuran, harga kilang mampu milik untuk dijual dari pengilang & pembekal

2022-05-11 20:40:11

Mesin liofilisasi sayuran Sayur-sayuran yang ditapis oleh mesin liofilisasi sayuran mempunyai luas permukaan yang besar. Beberapa bahan aktif dalam sayur-sayuran didedahkan terus ke udara. Ia amat mudah untuk terdedah kepada oksigen bawaan udara dan juga menyerap kebasahan, menyebabkan degenerasi beransur-ansur sayuran kering beku. Kebanyakan sayur-sayuran kering beku mempunyai warna semula jadi, dan juga pigmen semulajadi ini mudah rosak di bawah cahaya.


Sepanjang pengoksidaan dan juga degradasi pigmen, suhu juga merupakan faktor penting yang mempengaruhi tindak balas kimia tersebut. Selepas prosedur penyahhidratan beku selesai, masukkan nitrogen atau udara kering ke dalam ruang penyahhidratan untuk membebaskan vakum, dan selepas itu segera keluarkan bahan dalam tetapan pengedap dengan kelembapan kurang daripada 50% serta tahap suhu 22 ~ 25℃dan kurang kotoran. Di bawah suasana yang sama, pilih serta bungkus hasil produk separuh siap daripada mesin lyofilisasi sayuran.


Adalah penting untuk menyelesaikan prosedur ini dalam keadaan yang agak kering kerana fakta bahawa produk lyophilized mempunyai luas permukaan yang ketara dan juga benar-benar higroskopik. Ia sangat penting untuk memuatkan sayur-sayuran kering beku dengan baik. Beg aluminium foil aluminium biasanya digunakan oleh mesin lyophilization sayuran.

Siasatan
Copyright © KEMOLO. All Rights Reserved.